Procesele de tratare a apei includ o gamă largă de tehnologii și metode fizico-chimice. Metodele trebuie să fie selectate în funcție de scopul și utilizarea apei tratate - tratarea apei potabile necesită o abordare diferită fata de (de ex.) tratarea apei de răcire, apa de alimentare pentru cazane sau apa de proces.
Aplicarea metodelor
În procesul de tratare a apei, o gamă largă de metode fizico-chimice pot fi utilizate, de ex .:
Coagulare, floculare, sedimentare - eliminarea turbiditatii și a substanțelor coloidale
Filtrare - filtre mecanice pentru a indeparta impuritatiile grosiere, filtre de nisip
Procese cu membrană - ultra-filtrare, nano-filtrare, osmoza inversă
Tehnologii cu schimb de ioni - dedurizare, îndepărtarea NO3-, decalcalizare, producția de apă demineralizată
Adsorbtie - eliminarea arsenului, carbune activ pentru a elimina mirosurile și gusturilor neplăcute
Degazaificare - reducerea oxigenului, CO2 și a continutului de radon (mai ales a apelor subterane)
Oxidare, reducere - eliminarea Fe, clorurare pentru a reduce propagarea microbiană.
Domenii de aplicare
Statii de tratare a apei potabile pentru municipalități, companiile de alimentare cu apa - retehnologizare, intensificare
Tratarea apei foarte curată - de exemplu, industria electrotehnică, farmaceutica si industria alimentara, apa de alimentare pentru cazane
Statii de procesare a apei subterane - în locuri în care conexiunea la rețeaua de distribuție publică nu este posibilă
Apa de clatire - sticlărie, industria auto, industria electrotehnică, producția de materiale plastice
Apa de racire
Inscrieti-va pentru Newsletter
S.C. ASIO ROMANIA S.R.L. | 400398 Cluj-Napoca str. Orastie Nr. 10 Dep. 6 |
Tel: +40 264 595 579 |
Fax: +40 264 598 685 |
e-mail: office@asio.ro