Tel: +40 264 595 579

Tratarea si potabilizarea apei


PRINCIPII GENERALE DE TRATARE A APEI


Procesele de tratare a apei includ o gamă largă de tehnologii și metode fizico-chimice. Metodele trebuie să fie selectate în funcție de scopul și utilizarea apei tratate - tratarea apei potabile necesită o abordare diferită fata de (de ex.) tratarea apei de răcire, apa de alimentare pentru cazane sau apa de proces.


Aplicarea metodelor
În procesul de tratare a apei, o gamă largă de metode fizico-chimice pot fi utilizate, de ex .:


  • Coagulare, floculare, sedimentare - eliminarea turbiditatii și a substanțelor coloidale
  • Filtrare - filtre mecanice pentru a indeparta impuritatiile grosiere, filtre de nisip
  • Procese cu membrană - ultra-filtrare, nano-filtrare, osmoza inversă
  • Tehnologii cu schimb de ioni - dedurizare, îndepărtarea NO3-, decalcalizare, producția de apă demineralizată
  • Adsorbtie - eliminarea arsenului, carbune activ pentru a elimina mirosurile și gusturilor neplăcute
  • Degazaificare - reducerea oxigenului, CO2 și a continutului de radon (mai ales a apelor subterane)
  • Oxidare, reducere - eliminarea Fe, clorurare pentru a reduce propagarea microbiană.

Domenii de aplicare
  • Statii de tratare a apei potabile pentru municipalități, companiile de alimentare cu apa - retehnologizare, intensificare
  • Tratarea apei foarte curată - de exemplu, industria electrotehnică, farmaceutica si industria alimentara, apa de alimentare pentru cazane
  • Statii de procesare a apei subterane - în locuri în care conexiunea la rețeaua de distribuție publică nu este posibilă
  • Apa de clatire - sticlărie, industria auto, industria electrotehnică, producția de materiale plastice
  • Apa de racire
    S.C. ASIO ROMANIA S.R.L. | 400398 Cluj-Napoca str. Orastie Nr. 10 Dep. 6 | Tel: +40 264 595 579 | Fax: +40 264 598 685 | e-mail: office@asio.ro
Copyright © 2017 Asio. All rights reserved.
Termeni si conditii